Nov 05 - 2020

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE V

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space V!

Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 100 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre.

Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga:

  • Nora Visoka Weller - Avokate dhe studiuese e Trashëgimise Kulturore, Universiteti i Cambridge-it
  • Erëmirë Krasniqi - Drejtoreshë Ekzekutive e Iniciativës për Histori Gojore
  • Sali Shoshi - Drejtor Ekzekutiv i CHwB Kosova 
  • Veton Nurkollari - Drejtor Artistik i DOKUFEST.
  • Leart Zogjani - Themelues i Skins Agency

Edicioni i këtij viti sjell projekte që ndërthurin trashëgiminë kulturore me:

     o   Rrëfim dhe Interpretim

     o   Digjitalizim të trashëgimisë

     o   Trashëgimi të errët

     o   Arkivim të së përkohshmës

Gjeni listën e plotë të përfituesve më poshtë:

Përfituesi: Jetmir Idrizi
Titulli i projektit: Balada Vizuele Kosovare 

…….

Përfituesi: Zgjim Elshani
Titulli i projektit: GJAMAT

…….

Përfituesi: Ilirjana Blakaj & Bjeshka Guri
Titulli i projektit: Katalogu i Andrrave

…….

Përfituesi: Ilir Memaj
Titulli i projektit: Dokumentar mbi korin e Katedrales ‘Zoja Ndihmëtare’ në Prizren 

…….

Përfituesi: Fatos Bogujevci
Titulli i projektit: Pika e kthimit

…….

Përfituesi: Genc Jakupi & Max Gabarre-Grindrod
Titulli i projektit: Shkëputje

…….

Përfituesi: Dion Zeqiri
Titulli i projektit: Nëse vepron mbi objektin, objekti vepron në ty

…….

Përfituesi: Gazmend Ejupi
Titulli i projektit: Mesazh në shishe

…….

Përfituesi: Nita Deda
Titulli i projektit: TERROR rritet çika në Kosovë 

 

Heritage Space është një platformë që ofron mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. Kjo platformë, përmes mentorimint profesional dhe mbështetjes teknike, inkurajon qasjet inovative në trajtimin e trashëgimisë kulturore, për të nisur dhe vazhduar diskurset për të kaluarën në të tashmen si dhe të ardhmen.


Postimi i kaluar


Nov 05 - 2020

FUSHAT KREATIVE - HERITAGE SPACE V


Postimi i rradhës


Jan 28 - 2021

Projekti “Në kërkim të Shijes!” filloi zbatimin e tij