Mar 22 - 2022

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE VI

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space VI!

Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 80 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre.

Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga:

  • Arnisa Zeqo - Kuratore, Shkrimtare, Pedagoge
  • Doruntina Basha - Dramaturge, Skenariste
  • Sezgin Boynik - Hulumtues, Redaktor
  • Erëmirë Krasniqi - Drejtoreshë Ekzekutive e Iniciativës për Histori Gojore
  • Veton Nurkollari - Drejtor Artistik i DOKUFEST

Edicioni i këtij viti sjell projekte që ndërthurin trashëgiminë kulturore me:

  • Arkivimi i Shkëputjeve
  • Trashëgimia e Krizave
  • Rrëfim & Interpretim

Gjeni listën e plotë të përfituesve më poshtë:

AURELA BERILA
ADELINA: Një rrëfim i qenies pa kompromis

____

AGONA SHPORTA & EROLL SHPORTA
JANIS

___

FJOLLA HOXHA
'Modifikimi si gjendje e rezistencës' dhe 'Një ushtrim me kushte të modifikuara'

___

DORUNTINA VINCA
SORRAT

___ 

BLERTA HAZIRAJ
ATO

___

ARANIT KRASNIQI
Plotësimi i zbrastirave “Pasurimi i koleksionit të posterave dhe fletëpalosjeve në Arkivin e Kosovës”

___

QERIM ONDOZI
Kosova në 37 shkronja

 

Heritage Space ofron një mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. Kjo platformë, përmes MENTORIMIT PROFESIONAL dhe mbështetjes teknike, inkurajon qasjet inovative në trajtimin e trashëgimisë kulturore, për të nisur dhe vazhduar diskurset për të kaluarën në të tashmen si dhe të ardhmen.


Postimi i kaluar


Mar 22 - 2022

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE VI


Postimi i rradhës


Apr 20 - 2022

THIRRJE PËR APLIKIM: Restaurimi dhe Ripërdorimi i mobiljeve të vjetra në shtëpinë e Hivzi Sulejmanit