Feb 15 - 2021

NJIHUNI ME PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE IV

Heritage Space ofron hapësirë për njerëzit kreativ që të përdorin trashëgiminë kulturore si një burim frymëzimi për të zhvilluar produkte të reja duke përdorur mediumet dhe disiplinat e ndryshme kulturore.

Screen Shot 2019-08-29 at 11.46.37 AM

Edicioni i këtij viti sjell projekte që ndërthurin trashëgiminë kulturore me:
  •             Rrëfim dhe Interpretim
  •             Artizanate
  •             Trashëgiminë dixhitale

Projekti zbatohet nga CHwB Kosova. Veprimtaria e projektit financohet bashkërisht me projektin „Dialogu ndërmjet komuniteteve përmes ruajtjes gjithëpërfshirëse të trashëgimisë kulturore” implementuar nga UNDP dhe financuar nga Bashkimi Evropian, si dhe Qeverisë Suedeze.

 

Kjo është lista e plotë e përfituesve të këtij edicioni të Heritage Space. 

……………………………………………………….

Përfituesi: Nëntore Rexhepi & Fitore Rexhepi
Profesioni:Arkitekte                      Ekonomiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Qyteti në miniaturë

……………………………………………………….

Përfituesi: Ervina Halili
Profesioni: Shkrimtare dhe Hulumtuese
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Arkiva virtuale dhe Muzeu i shkrimtarëve Kosovar

……………………………………………………….

Përfituesi: Levent Bütüçi
Profesioni: Artist
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Kodet QR të trashëgimisë

……………………………………………………….

Përfituesi: Arbërore Sylaj
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim
Titulli i projektit: Demonologjia shqiptare

……………………………………………………….

Përfituesi: Sezgin Boynik
Profesioni: Hulumtues, Redaktor
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Artizanate
Titulli i projektit: Përkthimi dhe aktualizimi i Ianko Krul’ Albanskai
……………………………………………………….

Përfituesi: Elmedina Shkurti
Profesioni: Arkitekte
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Historia e qëndisur

……………………………………………………….

Përfituesi: Granita Grezda Lila
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Punëtori artizanale

……………………………………………………….

Përfituesi: Urtina Hoxha
Profesioni: Dizajnere grafike / Ilustratore
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim
Titulli i projektit: Gratë Kosovare gjatë bombardimeve në Prishtinë

……………………………………………………….

Përfituesi: Ariana Çaka
Profesioni: Mësuese e gjuhës angleze
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Ku e kaluara e takon të ardhmen

……………………………………………………….

Përfituesi: Rina Geci
Profesioni: Etnologe, Muzeologe
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim 
Titulli i projektit: Filma të shkurtër për zejen e filigranit në Prizren

……………………………………………………….

Përfituesi: Fitore Berisha
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: COHË


Previous Post


Feb 15 - 2021

Njihuni me ligjeruesit- HERITAGE LAB “RIJETËSIMI DHE DIGJITALIZIMI I MATERIALEVE TË KINEMASË JUSUF GËRVALLA NË PEJË”


Next Post


Feb 16 - 2021

Poziv za prijavu – drugo izdanje Heritage Space-a