Aug 29 - 2019

MEET THE BENEFICIARIES OF HERITAGE SPACE IV

Heritage Space ofron hapësirë për njerëzit kreativ që të përdorin trashëgiminë kulturore si një burim frymëzimi për të zhvilluar produkte të reja duke përdorur mediumet dhe disiplinat e ndryshme kulturore.

Edicioni i këtij viti sjell projekte që ndërthurin trashëgiminë kulturore me:
  • Rrëfim dhe Interpretim
  • Artizanate
  • Trashëgiminë dixhitale

Projekti zbatohet nga CHwB Kosova. Veprimtaria e projektit financohet bashkërisht me projektin „Dialogu ndërmjet komuniteteve përmes ruajtjes gjithëpërfshirëse të trashëgimisë kulturore” implementuar nga UNDP dhe financuar nga Bashkimi Evropian, si dhe Qeverisë Suedeze.

Kjo është lista e plotë e përfituesve të këtij edicioni të Heritage Space:

……………………………………………………….

Përfituesi: Nëntore Rexhepi & Fitore Rexhepi
Profesioni:Arkitekte / Ekonomiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Qyteti në miniaturë

……………………………………………………….

Përfituesi: Ervina Halili
Profesioni: Shkrimtare dhe Hulumtuese
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Arkiva virtuale dhe Muzeu i shkrimtarëve Kosovar

……………………………………………………….

Përfituesi: Levent Bütüçi
Profesioni: Artist
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Kodet QR të trashëgimisë

……………………………………………………….

Përfituesi: Arbërore Sylaj
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim
Titulli i projektit: Demonologjia shqiptare

……………………………………………………….

Përfituesi: Sezgin Boynik
Profesioni: Hulumtues, Redaktor
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Artizanate
Titulli i projektit: Përkthimi dhe aktualizimi i Ianko Krul’ Albanskai

……………………………………………………….

Përfituesi: Elmedina Shkurti
Profesioni: Arkitekte
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Historia e qëndisur

……………………………………………………….

Përfituesi: Granita Grezda Lila
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: Punëtori artizanale

……………………………………………………….

Përfituesi: Urtina Hoxha
Profesioni: Dizajnere grafike / Ilustratore
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim
Titulli i projektit: Gratë Kosovare gjatë bombardimeve në Prishtinë

……………………………………………………….

Përfituesi: Ariana Çaka
Profesioni: Mësuese e gjuhës angleze
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim / Trashëgimia digjitale
Titulli i projektit: Ku e kaluara e takon të ardhmen

……………………………………………………….

Përfituesi: Rina Geci
Profesioni: Etnologe, Muzeologe
Fusha kreative: Rrëfim dhe Interpretim 
Titulli i projektit: Filma të shkurtër për zejen e filigranit në Prizren

……………………………………………………….

Përfituesi: Fitore Berisha
Profesioni: Artiste
Fusha kreative: Artizanate
Titulli i projektit: COHË


Postimi i kaluar


Aug 29 - 2019

THIRRJE PËR APLIKIM – RIJETËSIMI DHE DIGJITALIZIMI I MATERIALEVE TË KINEMASË JUSUF GËRVALLA NË PEJË


Postimi i rradhës


Sep 05 - 2019

Njihuni me ligjeruesit- HERITAGE LAB “RIJETËSIMI DHE DIGJITALIZIMI I MATERIALEVE TË KINEMASË JUSUF GËRVALLA NË PEJË”