Trashëgimia Kulturore si e drejtë njerëzore

Latest News

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE VII

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space VII! Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 40 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre. Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga: Kaltrina Krasniqi – Regjisore dhe Hulumtuese Piro Rexhepi – […]

Aug 21 - 2023

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE VII

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE VII CHwB Kosova fton të gjithë artistët dhe profesionistët të cilët veprojnë në fushën e kulturës, industrive kreative dhe shkencave humanistike digjitale që të aplikojnë për edicionin e shtatë të Heritage Space! Platforma ofron një mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. […]

Jun 15 - 2023

TEMAT – HERITAGE SPACE VII

Arkivimi i Shkëputjeve Dokumentet e shpërndara, dyert e mbyllura dhe amnezia institucionale bëhen shkas për t’i vënë në pyetje praktikat arkivore apo mungesën e tyre. Arkivat janë struktura të kujtesës kolektive dhe vazhdimësisë historike, por janë gjithashtu vende aktive të pushtetit, ku narrativa të caktuara negociohen, kontestohen ose përforcohen. Si të tilla, arkivat nuk përcaktohen […]

Jun 15 - 2023

MENTORËT – HERITAGE SPACE VII

Heritage Space zgjedh mentorë të cilët ndihmojnë përfituesit, duke adresuar çështje dhe mundësi që lindin gjatë zbatimit të secilit projekt. Një proces i suksesshëm mentorimi kërkon që të gjitha palët e përfshira të luajnë rol aktiv, dhe një dialog pozitiv e respektues ndërmjet të gjitha palëve. Mentorët ofrojnë komente të sinqerta, seanca mentorimi të planifikuara […]

Jun 15 - 2023

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE VI

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space VI! Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 80 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre. Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga: Arnisa Zeqo – Kuratore, Shkrimtare, Pedagoge Doruntina Basha – […]

Mar 22 - 2022

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE VI

CHwB Kosova fton të gjithë artistët dhe profesionistët të cilët veprojnë në fushën e kulturës, industrive kreative dhe shkencave humanistike digjitale që të aplikojnë për edicionin e gjashtë të Heritage Space! Platforma ofron një mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. Kjo platformë, përmes MENTORIMIT PROFESIONAL dhe mbështetjes […]

Dec 03 - 2021

MENTORËT – HERITAGE SPACE VI

Arnisa Zeqo –  Kuratore, Shkrimtare, Pedagoge Arnisa Zeqo është kuratore, shkrimtare dhe pedagoge që jeton dhe vepron në Amsterdam. E lindur në Tiranë, ajo u rrit në Romë dhe më vonë u shpërngul në Amsterdam për të studiuar Historinë e Artit në UVA. Momentalisht, ajo është hulumtuese në rezidencën e Rijksakademie voor Beeldende Kunsten në […]

Dec 03 - 2021

TEMAT – HERITAGE SPACE VI

Arkivimi i Shkëputjeve   Dokumentet e shpërndara, dyert e mbyllura dhe amnezia institucionale bëhen shkas për t’i vënë në pyetje praktikat arkivore apo mungesën e tyre. Arkivat janë struktura të kujtesës kolektive dhe vazhdimësisë historike. Roli i institucioneve është që në mënyrë aktive të mbledhin, ruajnë dhe t’i bëjnë të materialet arkivore të qasshme për […]

Dec 03 - 2021

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE V

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space V! Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 100 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre. Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga: Nora Visoka Weller – Avokate dhe studiuese e Trashëgimise […]

Nov 05 - 2020

FUSHAT KREATIVE – HERITAGE SPACE V

Rrëfim dhe interpretim  Të vendosura së bashku, rrëfimi dhe interpretimi luajnë një rol të rëndësishëm në ndryshimin e mënyrës së qasjes, përvojës dhe komunikimit të trashëgimisë kulturore. Përkundër detajeve faktike, rrëfimi dhe interpretimi fokusohen në njerëz, në të kaluarën dhe lidhjen me vendin, dhe si të tilla, shpalosin tregimet njerëzore që qëndrojnë pas trashëgimisë së […]

Aug 05 - 2020

Partnerët

Anëtarësimet